Diabetes

Diabetes mellitus is een van de meest voorkomende aandoeningen in Nederland. De verwachting is dat het aantal diabetespatiënten de komende jaren fors zal stijgen. Het stellen van de diagnose en adequate behandeling door het reguleren van het bloedsuikergehalte is van groot belang. Fysiotherapie Grachterheide helpt u hierbij.

Wanneer naar een fysiotherapeut voor diabetesklachten?

In veel studies is aangetoond dat diabetespatiënten baat hebben bij bewegen. Bewegen heeft invloed op verschillende factoren die betrokken zijn bij de regulering van het bloedglucosegehalte en daarom wordt bewegen steeds belangrijker bij van de behandeling van diabetes mellitus. Door fysiotherapie kan uw suikeropname beter gereguleerd worden.

De aanpak van Fysiotherapie Grachterheide

Het doel van de behandeling bij Fysiotherapie Grachterheide is om samen met u een actieve leefstijl te ontwikkelen en te onderhouden. Dit gebeurt door het trainen van de spierkracht van zowel arm- als beenspieren. Hierdoor wordt het algemene spieruithoudingsvermogen vergroot. Ook geven wij u effectieve adviezen over gewichtsreductie.

Door te oefenen en te trainen in onze professionele oefenruimtes gaan wij samen een actievere leefstijl aanleren. Onze fysiotherapeuten geven ons inzicht in de mogelijkheden om te bewegen. Ook laten onze fysiotherapeuten u inzien dat bewegen leuk is en leert u ook plezier hebben in bewegen. Dit gebeurt mede doordat uw uithoudingsvermogen steeds beter wordt.

Onze diabetesfysiotherapeuten

Bij Fysiotherapie Grachterheide zijn al onze fysiotherapeuten gespecialiseerd in fysiotherapie bij diabetes.

Heeft u last van diabetes en kunt u de hulp van een van onze fysiotherapeuten gebruiken? Wij helpen u graag!

Klik hier om een afspraak met Fysiotherapie Grachterheide te maken.