COPD

De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (Chronische Obstructieve Long Ziekte). COPD wordt ingedeeld in 4 groepen, te weten: Gold 1, 2, 3 en 4. Als u COPD heeft, ademt u moeilijker omdat uw longen niet meer optimaal zijn. Hierdoor heeft u minder zuurstof en kunnen normale activiteiten al lastig zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld traplopen, boodschappen doen of soms zelfs aan of uitkleden.

Wanneer naar een fysiotherapeut voor COPD-klachten?

Een longziekte verandert uw leven. Dagelijkse bezigheden gaan niet meer vanzelf. Het is soms moeilijk te accepteren dat u een longziekte heeft of dat u sneller moe bent en niet meer kunt doen wat u wilt. Fysiotherapie in de vorm van longrevalidatie kan u helpen om beter met uw longziekte om te gaan en uw conditie te verbeteren.

De aanpak van Fysiotherapie Grachterheide

Als u een verwijzing van uw longarts heeft en de ernst van uw COPD is Gold 2, 3 of 4, kunt u bij Fysiotherapie Grachterheide terecht voor longrevalidatie. U leert wat uw longziekte met uw lichaam doet en hoe u beter om kunt gaan met uw longziekte. Ook krijgt u persoonlijke tips om uw leven aan te passen, waardoor u weer dingen kunt doen die u belangrijk vindt.

U krijgt van onze fysiotherapeuten persoonlijk aangemeten lichamelijke oefeningen om uw conditie te verbeteren. Door te fietsen of wandelen verbeteren wij uw conditie en uithoudingsvermogen. Tevens besteden wij aandacht aan uw algemene spierkracht. Verder leren wij u onder andere beter om te gaan met uw energie.
Ook ademhalings- en ontspanningstechnieken kunnen zinvol zijn om beter met uw aandoening te kunnen omgaan. Verder kan het soms zinvol zijn om u bepaalde hoesttechnieken aan te leren.

Uw behandeling is individueel, samen met de fysiotherapeut. De behandeling vindt dus niet in groepen plaats. Hierdoor heeft de fysiotherapeut alle aandacht om u te begeleiden bij uw revalidatie.

Onze fysiotherapeuten met de specialisatie COPD

Bij Fysiotherapie Grachterheide zijn twee fysiotherapeuten gespecialiseerd in COPD: John Schouten en Henk Willems.

Klik dan hier voor een online afspraak, of bel ons.

Wij helpen u graag!