Tapen en bandageren

Bij veel behandelingen in Fysiotherapie Grachterheide maken wij gebruik van tapen en bandageren. Door middel van een tape of bandage wordt een gewricht ondersteund, waardoor het duidelijk stabieler en minder pijnlijk is tijdens belasting. Dit kan zowel tijdens een blessureperiode, maar ook ter preventie van een letsel. Een andere vorm van tapen is de kinesiotape, ook wel ‘medical taping’ genoemd. De gekleurde tape stimuleert en begeleidt uw spierfuncties.

Wanneer tapen en bandageren?

Tapen en bandageren gebeurt bij Fysiotherapie Grachterheide volgens de beproefde Coumans methode. Deze methode is ontwikkeld door de heer Coumans in samenwerking met de Universiteit van Maastricht. Het principe is dat met behulp van niet elastische verbandstroken een steun aan het geblesseerde gewricht of spier wordt gegeven zodat het herstel sneller verloopt.

Kinesiotape kan bij veel klachten ondersteunend zijn. Het bijzondere van medical taping is dat de tape zeer elastisch is. Het werkt 24 uur per dag en kan zonder huidirritatie meerdere dagen effectief zijn. Medical taping ondersteunt uw spieren, maar het kan ook uw pijn verlichten en gewrichtsfuncties verbeteren.

Waarom tapen en bandageren bij Fysiotherapie Grachterheide?

Bij Fysiotherapie Grachterheide zijn alle fysiotherapeuten buitengewoon gespecialiseerd in het tapen en bandageren van uw spieren. Door jarenlange ervaring en regelmatige bijscholing blijft het niveau van onze fysiotherapeuten optimaal en bent u bij ons altijd in goede handen.
Bent u benieuwd of wij met onze fysiotherapie in Kerkrade op het gebied van tapen en bandageren ook wat voor u kunnen betekenen, maak dan een afspraak voor een screening. Klik hier om een afspraak met Fysiotherapie Grachterheide te maken.

Wij helpen u graag!