Oedeem therapie

Wanneer uw lymfestelsel niet goed werkt, kan vochtophoping optreden in met name armen en benen met een oedeem tot gevolg. Met oedeemtherapie of manuele lymfedrainage werken wij volgens de ‘Methode Vodder’, welke bestaat uit een kalme en zacht uitgevoerde massagetechniek, speciaal ontwikkeld ter bestrijding van lymfeoedeem.

Wanneer naar een oedeemtherapeut?

Het ontstaan van een oedeem is een kwestie van een afvalstoffenprobleem. De oorzaak van vochtophoping of stuwing in uw lymfesysteem kan verschillende oorzaken hebben. Oedeemtherapie is in dit soort gevallen de beste behandelmethode en wordt dan ook veelal toegepast door onze specialist op dit vlak. Manuele lymfedrainage wordt ook aanbevolen bij het zogenaamde ‘statische lymfeoedeem’. Dit ontstaat vaak na een operatie of bij bestraling, waarbij ook weer het lymfestelsel wordt beschadigd.

De aanpak van Fysiotherapie Grachterheide

Onze oedeemtherapeut maakt gebruik van de ‘Methode Vodder’ om u te helpen met uw klachten. Het is een speciale techniek waardoor de zwelling slinkt, de pijn afneemt, de spierfunctie verbetert en het is preventief tegen bindweefselvorming.

De behandeling uit:

  • Lymfedrainage
  • Lymfe-taping
  • Aangepaste oefentherapie/ mobilisaties
  • Compressietherapie (bandageren, zwachtelen)

Onze oedeemfysiotherapeut

De fysiotherapeuten die gespecialiseerd is in manuele lymfedrainage en u het beste kunnen helpen met uw klachten zijn Ellen Saton – v. d. Oord en Maud Ozek.

Neem voor meer informatie of een afspraak contact op met één van onze locaties in Kerkrade.

We helpen u graag!