Manuele therapie

‘Manueel’ betekent “met het gebruik van de handen” en dit is dan ook wat veelal wordt toegepast binnen de manuele therapie. Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn reguliere opleiding voor fysiotherapie, een driejarige opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft de therapeut extra kennis opgedaan over de bewegingsmogelijkheden van het lichaam, maar vooral van de wervelkolom.

Wanneer naar een manueel therapeut?

Wanneer de oorzaak van een pijnklacht onvoldoende of verkeerd bewegen van gewrichten en spieren is, dan kan manuele therapie een effectieve behandeling zijn. Enkele voorbeelden van deze klachten zijn:

  • Duizeligheid bij beweging van de nek
  • Klachten aan uw nek en schouders, eventueel met uitstraling naar armen
  • Klachten van uw hoge rug, eventueel met pijn aan de ribben of borstpijn
  • Klachten van uw lage rug, eventueel met uitstraling naar benen
  • Heupklachten

De aanpak van Fysiotherapie Grachterheide

Onze behandeling bestaat allereerst uit een intakegesprek, waarbij na een persoonlijk gesprek de klachten worden besproken. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij uw gewrichten, bewegingen en houding worden bestudeerd. Het doel hiervan is het vinden van de oorzaak van uw klachten. Tijdens onze behandeling stimuleert de manueel therapeut bewegingen die lastig voor u zijn. Door onze gespecialiseerde behandelingen en oefeningen zullen uw pijnklachten van de vastzittende gewrichten uiteindelijk afnemen.

Onze manuele fysiotherapeuten

Bij Fysiotherapie Grachterheide zijn twee fysiotherapeuten gespecialiseerd in manuele therapie, Henk Willems en Daniel Jansen.

Voor vragen of extra informatie over manuele therapie, neem contact op met één van onze fysiotherapie praktijken.

Wij helpen u graag!